0

متاورس

متاورس

دنیایی را تصور کنید که در عین حال که واقعی نیست اما بر روی واقعی ترین امور زندگیتان تاثیر می گذارد؛ متاورس (Metaverse) همین دنیایی است که وجود فیزیکی ندارد اما قرار است در آینده ای نه چندان دور، تبدیل به دنیای واقعی شما شود!

متاورس، محیطی مجازی و سه بعدی است که دنیایی غیر پایدار اما واقعی را ساخته است.

این روزها تب و تاب متاورس بسیار داغ است و با توجه به اخبار و حواشی حول محور آن، بسیاری کنجکاوند که با دنیای متاورس آشنا شوند.

از این رو اگر شما هم از این دسته از افراد هستید؛ در ادامه با ما در مجله ی فناوری دلتوس همراه باشید زیرا قصد داریم تا متاورس و هر آنچه که درباره ی آن وجود دارد را برای شما مورد بررسی قرار دهیم.

متاورس چیست؟

متاورس به معنای فرا جهان یا جهان برتر است. محیطی مجازی و غیر متمرکز که هر آن چه در این جا برایتان ممنوع یا غیر قابل دسترسی است؛ در آن به وفور در اختیار شما است.

ساز و کار متاورس به این صورت است که به عنوان یک شبکه‌ ی مجازی عمل می کند و در فضای خود به کاربر این اجازه را می دهد تا با دیگران و دیگر اجزای محیط اطراف خود در این شبکه به تعامل بپردازد.

ساده تر که بگوییم؛ کاربران مختلف در دنیای متاورس قادر هستند تا به صورت آنلاین و در قالبی کاملا مجازی، نقش ‌آفرینی هایی واقعی داشته باشند.

قابلیت متاورس در این است که این دنیایی که با تکنولوژی بشری ساخته شده، شبکه ‌های اجتماعی مختلف،‌ بازی ‌های ویدیوئی متفاوت، فناوری های مبتنی بر واقعیت مجازی (VR) و حتی واقعیت افزوده (AR) و در کمال تعجب، بلاک ‌چین را در خود با یکدیگر ترکیب کرده و در اختیار مخاطبش قرار می دهد.

به همین دلیل بسیاری از کارشناسان و کاربران صاحب نظر دنیای دیجیتال، متاورس را دنیایی واقعی نامیدند که با ترکیب واقعیت‌ های مجازی و واقعیت ‌های افزوده ی ساخت بشر به وجود آمده است.

آغاز ایده متاورس از کجا شروع شد؟

تاریخچه ی خلق واژه ی Metaverse به دهه ی ۹۰ میلادی باز می گردد؛ درست زمانی که نیل استفنسون (Neal Stephenson) کتابی با نام اِسنو کرَش (Snow Crash) را منتشر کرد و در آن مفاهیمی همچون متاورس و آواتار را در داستانش مطرح کرد؛ مفاهیمی که حالا تبدیل به انقلابی در دنیای تکنولوژی شده اند.

البته داستان کتاب هم جالب است.

در این کتاب قصه ای روایت می شود که انسان ها در دنیای آن می توانند در محیطی مجازی، تجربه ی زندگی در دنیایی بدون رنج و ناراحتی را تجربه کنند، هر آنطور که می خواهند و اراده می کنند.

متاورس، آواتار، فیسبوک، متا، بلاک چین، ... همه این مفاهیم، خبر از برنامه ای می دهد که سال ها است برنامه اجرای آن ها با برنامه ای در حال پیش رفتن بوده و هست.

اما زمانی Metaverse وارد داستان شد که نفوذ بلاک ‌چین در دنیای فناوری زیاد شد، متاورس هم به بازی ‌های بلاک ‌چینی نفوذ کرد.

همانطور که می دانید، بازی هایی که بر اساس بلاک چین هستند، کاربرانشان می توانند تا بخش های مختلف بازی را در قالب توکن خریداری یا معامله کنند.

دقیقا از همینجا بود که ایده ی شکل گیری دنیایی بدون محدودیت اما با اعتبار دنیای واقعی شکل گرفت و اینگونه متاورس شکل گرفت.

رابطه واقعیت افزوده و متاورس در چیست؟

واقعیت افزوده یا Augmented Reality، یکی از پایه های متاورس است. واقعیت افزوده که آن را به نام مخففش AR هم می شناسند، ماهیتی اضافه ‌کنندگی در متاورس دارد.

راحت تر که بگوییم؛ یک وسیله یا شخصیتی کاملا دیجیتالی را به یک فضای مجازی اضافه می کند.

این مفهوم را با یک مثال برایتان ساده تر می کنیم؛ گارفیلد را می شناسید؟

شخصیت های دنیای نارنیا یا آلیس در سرزمین عجایب را چطور؟

همه ی آن ها ساخته و پرداخته ی واقعیت افزوده هستند.

تکنولوژی واقعیت افزوده، تجربیات دیجیتالی را بدون هیچ واسطه ‌ای به دنیای فیزیکی ما در مقیاس دنیای مجازی متاورس اضافه می کند و این شخصیت ها را به قدری واقعی می سازد که ما با آن ها در نهایت ارتباط برقرار می ‌کنیم.

نقش واقعیت مجازی در متاورس چیست؟

واقعیت مجازی یا Virtual Reality، یک دنیای دیجیتالی است که کاربران تنها به واسطه ی ورود به آن و با استفاده از عینک ‌های واقعیت مجازی می توانند تا با تمامی وسایل مجازی و اتفاقاتی که در دنیای متاورس می افتد، ارتباط داشته باشند.

تنها کافیست که کاربر با زدن این عینک های VR وارد دنیای مجازی متاورس شود و هر آن چه را که دوست دارد؛ تجربه کند.

نقش ارزهای دیجیتال در متاورس چیست؟

متاورس جایی است که همه چیز در اختیار ما و قدرت انتخابمان است اما همین جهان برتر مجازی و ساختگی، قوانینی بعضا محدود کننده دارد.

متاورس با ارزهای دیجیتال وابستگی دارد.

در متاورس این امکان برای کاربران وجود دارد که مثل شهروند یک دنیای واقعی به خرید و فروش و معامله بپردازد.

برای همین هم برای انجام مبادلات نیاز به ارزی معتبر در این دنیا خواهید داشت.

به همین دلیل هم انواع مختلف ارزهای دیجیتال توانسته اند تا نه تنها بهترین گزینه و انتخاب باشند بلکه به ارزش این دنیا و محبوبیت آن جهت بدهند.

یکی از ارزهای محبوب Metaverse به جز بلاک چین، توکن ‌هایی است که در دنیای Metaverse به مالکیت کامل شخصیت‌ ها در می آیند و تمامی آیتم‌ های جمع ‌آوری ‌شده در بازی و حتی زمین مجازی هم می توان با آن خریداری کرد.

نقش متاورس در دنیای ما چه خواهد بود؟

مایک زاکربرگ را می شناسید؟

او سازنده ی فیسبوک است و درباره متاورس اینگونه می گوید:

قرار است تا در دنیای مجازی Metaverse هرکسی بتواند تا هرکاری را که تصور می‌کند انجام بدهد.

با دوستان یا اعضای خانواده خود دور هم جمع شوند، کار کنند، در کلاس ‌های آموزشی شرکت کنند، با یکدیگر بازی کنند، به خرید بروند و به طور کلی تمامی تجربه ‌هایی که انجام آن‌ ها را با موبایل یا کامپیوتر نمی ‌توان تصور کرد یا قوانین و محدودیت های جغرافیایی مانع از آن می شود را از نزدیک حس کند.

فیسبوک و زاکربرگ در تلاش هستند تا متاورس را جایگزین آن چه که امروزه آن را به عنوان اینترنت می شناسیم؛ کنند و از هیچ تلاشی در این زمینه دریغ نخواهند کرد.

ویژگی های متاورس و دلیل محبوبیت آن

وجود ویژگی هایی مثل حضور، همکاری، استاندارد سازی، بی انتها بودن این دنیا، سرعت، هم زمانی و پایداری از جمله دلایل استقبال مردم از دنیای رو به رشد Metaverse است.

سخن آخر ...

نکته ی مهمی که درباره متاورس وجود دارد این است که ما به عنوان مردم نسل تکنولوژی، باید خود را با تغییرات دنیا انطباق دهیم.

متاورس پدیده ای مجازی است و باید دید که برخورد کاربران و میزان انطباق این پدیده با دنیای ما چگونه است.

نظر خود را درباره متاورس و تاثیرات آن با ما و دیگر خوانندگان مجله ی دلتوس به اشتراک بگذارید.

همچنین برای درخواست تعمیرات موبایل و تعمیرات لپ تاپ کلیک کنید.

ثبت درخواست تعمیرات

نظر خود را وارد نمایید