0

چرا کارت گرافیک لپ تاپ خراب می‌شود؟

چرا کارت گرافیک لپ تاپ خراب می‌شود؟

خرابی کارت گرافیک لپ تاپ یکی از مهم ترین دلایلی است که کاربرانی که از لپ تاپ استفاده می کنند برای تعمیرات آن به مراکز تعمیرات و یا نمایندگی های برند سازنده دستگاهشان مراجعه می کنند. کارت گرافیک در واقع قسمتی است که وظیفه پردازش گرافیکی در لپ تاپ را بر عهده دارد و در واقع هر آن چه که کاربر بر روی صفحه نمایشگر خود می بیند، تبدیل اطلاعات باینری به تصویر توسط این قطعه است.

 البته این چیپ های گرافیکی همانند بسیاری از دیگر قطعات لپ تاپ مستهلک شده و کم کم کارایی خود را از دست می دهند و در نهایت، به مرور زمان خرابی کارت گرافیک برای سیستم شما اتفاق می افتد که البته قابل تعویض و تعمیر است.

امروز در این مقاله می خواهیم به این بپردازیم که عوامل خرابی کارت گرافیک در لپ تاپ چه مواردی هستند و برای تعمیر آن باید چه کار کرد و اصلا چگونه می توان خرابی آن را کمی عقب تر انداخت پس، تا به انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

در مقدمه اشاره هایی کوتاه درباره این که کارت گرافیک چه قطعه ای است و وظیفه آن در سیستم یک لپ تاپ چیست، مختصری توضیح دادیم. در یک تعریف ساده و به دور از تکلف باید بگوییم که کارت گرافیک در واقع یک قطعه چیپ است که حکم واحدی پردازشگر در زمینه اشکال بصری را بر عهده دارد. البته طبیعی است که پس از گذشت چندین سال، کارت گرافیک لپ تاپ به خاطر مواردی هچون فشار وارد شده به سیستم و یا دیگر عوامل مخربی همچون نفوذ مایعات، نوسانات برق، حرارت ایجاد شده توسط دستگاه و ضربه های شدید ممکن است که ضعیف و خراب شود. البته نباید از فشار بسیار زیادی که به کارت گرافیک دستگاه در هنگام انجام بازی های کامپیوتری وارد می شود، به عنوان یکی از عوامل خرابی کارت گرافیک لپ تاپ به این سادگی ها گذر کنیم.

حال با این اوصاف، خرابی کارت گرافیک لپ تاپ نشانه های مختلفی دارد که می توانید با دانستن آن ها، هر چه زودتر برای تعمیر آن به یک مرکز تعمیرات لپ تاپ مراجعه نمایید. برخی از شایع ترین نشانه های خرابی کارت گرافیک در لپ تاپ عبارتند از:

  • خاموشی لپ تاپ پس از بالا آمدن صفحه خوشامدگویی که به احتمال زیاد علت آن سوختگی یکی از قطعات مرتبط با کارت گرافیک است.
  • عدم نمایش تصویر بعد از روشن کردن لپ تاپ
  • کند شدن نمایش تصویر و بی کیفیت شدن آن پس از بازی یا کار کردن با یک نرم افزار سنگین
  • ایجاد صدای بوق در کیس که نشانه خرابی کارت گرافیک و یا عدم اتصال درست در مادربورد است.
  • نمایش خط های راه راه عمودی از بالا به پایین بر روی صفحه نمایش

چگونه می توان عمر کارت گرافیک را افزایش داد؟

در سیستم عامل ویندوز برای تشخیص خرابی کارت گرافیک لپ تاپ خود در ابتدا، در قسمت Contorol Panel، وارد بخش System and security شده و از قسمت Divice Manager بخش Display Adapters را بررسی نمایید. بعد از این که گزینه Device Status را باز کردید، اگر جمله This Device is Working Properly بر روی صفحه مانیتور نمایش داده شد، وضعیت سلامت کارت گرافیک شما خوب است ولی در غیر این صورت؛ حتما برای تعمیر و تعویض کارت گرافیک لپ تاپ خود اقدام نمایید.

البته به این مسئله توجه داشته باشید که با وجود این که استهلاک کارت گرافیک حتمی است اما در نهایت می توان با رعایت برخی نکات، خرابی این قطعه را کمی عقب تر انداخت. اتفاقا باید بدانید که کار سختی هم نیست و تنها لازم است که در حین کار حواستان با لپ تاپ خود، به میزان حرارتی که دستگاه از خود ساتع می کند، باشد و میزان داغی آن بیشتر از حد ممکن نشود.

 در حین کار با سیستم خود، مراقب نفوذ مایعات و انواع آب خوردگی دستگاه باشید زیرا یکی از مهم ترین عواملی که هم باعث خرابی کارت گرافیک و هم دیگر اجزای مهم لپل تاپ همچون کیبورد می شود؛ نفوذ انواع سیالات به داخل آن است.

پیشنهاد می کنیم در حین کار با لپ تاپ، سیستم خود را بر روی سطوح چوبی، شیشه ای و یا فلزی قرار دهید که ورود و خروج هوا در آن راحت باشد زیرا در غیر این صورت، دما به راحتی داخل و خارج سیستم نمی شود و حرارت ایجاد شده به چیپ گرافیک؛ صدمه خواهد رساند. پیشنهاد می کنیم تا در مطلب استفاده بهینه از لپ تاپ، درباره شرایط نگهداری این وسیله بیشتر بخوانید.

در این مطلب به علل مختلفی که باعث خرابی کارت گرافیک می شوند به همراه برخی نکات برای نگهداری از آن را برایتان مود بررسی قرار دادیم. اگر در هر صورتی، کارت گرافیک شما دچار خرابی شد و شما مجبور به اقدام برای تعویض و درست کردن آن شدید، اصلا نگران نباشید. زیرا می توانید با مراجعه به یکی از مراکز تخصصی تعمیرات لپ تاپ، به راحتی مشکل خرابی کارت گرافیک لپ تاپ خود را برطرف نموده و همچون سابق به کارهای خود ادامه دهید و برای این کار تنها کافیست که سیستم خود را به یک تعمیرکار حرفه ای لپ تاپ بسپارید.

ثبت درخواست تعمیرات

نظر خود را وارد نمایید